Robbert Hummelink

Robbert Hummelink is geboren en getogen in de Achterhoek. Op 18 januari 1989 zag hij het levenslicht in Baak, maar al snel verhuisde zijn familie naar Doetinchem, waar hij opgroeide en al zijn scholen doorliep. Zijn wortels in de regio hebben hem een sterke band met de lokale gemeenschap gegeven.


Zijn passie voor rechtvaardigheid leidde Robbert naar de Politieacademie in Apeldoorn, waar hij zijn roeping vond in de surveillancedienst. Met vastberadenheid en toewijding klom hij op tot de positie van operationeel leidinggevende bij de Politie Winterswijk. Deze ervaring bij de politie vormde hem niet alleen als professional, maar ook als mens met een diepgewortelde waardering voor eerlijkheid en integriteit.


In maart 2022 maakte Robbert de overstap naar de Gemeente Winterswijk, waar hij tot maart 2023 manager was van verschillende afdelingen in de bedrijfsvoering. Deze ervaring verrijkte zijn perspectief en gaf hem inzicht in de complexiteit van lokale overheidstaken. Vanwege het ontslag van wethouder Hans Dales moest Robbert onverwachts snel vertrekken bij de Gemeente Winterswijk.


Naast zijn toewijding aan zijn werk, is Robbert een liefdevolle vader voor zijn kinderen Teun en Guus, en een betrokken partner van Marit. Hij waardeert de kostbare momenten met zijn gezin en koestert de familiewaarden die hij heeft meegekregen.


Robbert is niet alleen een gewaardeerd lid van de VVD, maar ook een gewaardeerd wethouder in Doetinchem. Zijn betrouwbaarheid en vastberadenheid om oplossingen te vinden, maken hem geliefd bij zijn collega's en de inwoners van onze stad. Hij gelooft sterk in de kracht van samenwerking tussen ondernemers en de maatschappij om creatieve oplossingen te bedenken voor de uitdagingen waarmee Doetinchem wordt geconfronteerd.


In zijn vrije tijd zoekt Robbert ontspanning en uitdaging bij APEX Training in Doetinchem, waar hij met enthousiasme aan CrossFit doet. Deze gedrevenheid en vastberadenheid typeren niet alleen zijn sportieve prestaties maar ook zijn inzet voor de gemeenschap.


Robbert Hummelink, een integere en betrokken Achterhoeker, blijft zich inzetten voor een bloeiende toekomst van Doetinchem. Zijn nuchtere benadering en warme betrokkenheid maken hem niet alleen een gewaardeerde vertegenwoordiger van onze gemeente, maar ook een gewaardeerde vertegenwoordiger van de inwoners in de Achterhoek. Onder zijn leiderschap zien we een stralende toekomst voor Doetinchem, waar saamhorigheid en innovatie hand in hand gaan.